Find vej: Forside » Artikler » Sådan hjælper mindfulness dig, og skærper din hjerne og styrker dit mentale helbred

Sådan hjælper mindfulness dig, og skærper din hjerne og styrker dit mentale helbred

Lagt på vores-læge.dk den 17-08-2016 af MedicMaster

$(document).ready(function() { $("a.oembed").oembed(null,{ includeHandle: false, maxWidth: 428, maxHeight: 328 }); });
Ved du, at hjerneforskning viser, at mindfulness påvirker de områder i hjernen som er relateret til beslutningstagen, social samvær, empati, din evne til at mærke dig selv, og det modvirker det stress, for blot at komme med et par eksempler.Midfulness er alt andet end et modeord. Det er et vigtigt værktøj, du kan bruge til at passe på dig selv, samt til at nå de ting, du skal nå på arbejde og forebyggel stress. Desuden hjælper mindfulness dig også, hvis du har haft hjernerystelse. Det er fordi, at mindfulness handler om evnen til at kunne være i nuet (non-judgmental, present- moment awareness), hvad det er du gør. Dette skærper din hjerne.

Center for Balance mellem Arbejsliv og Familieliv –cbaf.dk – har derfor et samarbejde med Mika Heilmann, coach, mindfulness instruktør og certificeret stressvejleder, hvor vi har kursus og forløb med fokus på viden og værktøjer til mindfulness.


“Det er lettere at få mindfulness til at blive en naturlig del af din hverdag, end du måske tror” siger Mika Heilmann, underviser, coach og certificeret instruktør hos CBAF.dk og giver dette råd :

Næste gang du går en tur i nature, skal du øve dig I at væreopmærksom på det du oplever. Hver gang tankerne flyver, skal du gå tilbage og koncentrere dig om, det du ser og det du føler og tag alle sanseindtrykkene ind. Vær opmærkso på din balance – hvordan har du det Sæt fokus på dine fodsåler, ryggen, dit tempo, samt på farver, dufte, lyde og alle de sanselige indtryk du oplever undervejs. Blot observer og registrer uden at dømme.

Denne lille øvelse hjælper dig til at være tilstede i nuet, at kunne koncentrere dig bedre og lukke de ting ude, som ikke er relevante lige nu. Det er godt at kunne på arbejde og derhjemme.

Du har mulighed for at fylde din værktøjskasse op med mere viden, råd og håndggribelige værktøjer, som du kan bruge med det samme:

Det sker den 13. September fra 09.30 til 15.30 i Hellerup: Kursus: fra Stress til Mindfullness.