Find vej: Forside » Artikler » København: Sådan får du dit naturlige syn igen – og sparer mange tusinde

København: Sådan får du dit naturlige syn igen – og sparer mange tusinde

Lagt på vores-læge.dk den 12-09-2014 af MedicMaster

Når EuroEyes holder infoaften i TV-Byen i Gladsaxe 16. september, kan midaldrende københavnere høre om, hvordan en såkaldt linseudskiftning kan befri dem for briller. Samtidig fortælles det, hvordan nogle kan spare tusindvis af kroner på behandlingen. Den teknologiske udvikling har i de seneste år gjort det muligt at smide læsebrillerne ved hjælp af en såkaldt linseudskiftning. Behandlingen foregår ved, at den slidte naturlige øjenlinse udskiftes med en kunstig og fuldt funktionsdygtig linse, der holder resten af livet. Hvis man er blandt de 60.000 danskere, der hvert år bliver opereret for grå stær, kan der være tusinder af kroner at spare, hvis man samtidig vil slippe for sine læsebriller og andre synshjælpemidler.

– Ud af de 60.000 grå-stær-patienter er der mange, der via deres sundhedsforsikring kan få dækket en del af udgiften til en linseudskiftning, som permanent overflødiggør læsebriller. Det er nemlig muligt at tage tilskuddet til en traditionel grå-stær-operation med til en privat øjenklinik, der både bekæmper den grå stær og giver patienten ungdomssynet igen. Dermed sparer du penge på linseudskiftningen, som ikke alene fjerner stæren, men også sikrer dig et liv uden briller, forklarer Jannik Boberg-Ans, cheflæge hos EuroEyes, der driver øjenklinik hos privathospitalet Aleris-Hamlet på Gyngemose Parkvej i Søborg. Sammen med sine kolleger står øjenkirurgen klar til at fortælle nærmere om linseudskiftning og muligheden for besparelser, når EuroEyes den 16. september holder infoaften i den gamle TV-Byen.

Pludselig var synet næsten væk

55-årige Bent Andersen har allerede benyttet sig af muligheden for tilskud til linseudskiftning. Han kørte en forårsdag på motorvejen og syntes pludseligt, at skiltene var ulæselige og billygterne slørede. Det gjorde Bent Andersen så utryg, at han blev nødt til at bremse op. Med et blev det tydeligt, at synet var blevet så dårligt, at han måtte gøre noget ved det.

– Det var blevet gradvist værre – ja, jeg var jo faktisk halvblind i flere år. Den dag gik det op for mig, hvor lidt jeg egentlig kunne se. Jeg troede, jeg bare skulle have højere styrke i brillerne, men optikeren fortalte, at jeg havde grå stær, siger Bent Andersen, der med det vigende syn også fik svært ved at udføre sit arbejde.

Sundhedsforsikring betalte halvdelen

Bent Andersen nærlæste policen på den sundhedsforsikring, han har gennem sit arbejde, og opdagede, at han delvist kunne få dækket en linseoperation ved EuroEyes. – Jeg blev rigtig glad for, at jeg kunne blive opereret i privat regi. Det betød nemlig, at jeg samtidig kunne komme af med de briller, som jeg har været bundet af, siden jeg var 13 år. Jeg ønskede at undgå ventetid, og da forsikringen betalte cirka halvdelen, var det en nem beslutning at bestille tid ved EuroEyes, fortæller han.
Bent Andersen valgte at få indopereret den nyeste og mest avancerede type linser – såkaldte multifokale linser fra den anerkendte producent Zeiss. Med dem kan øjnene stille skarpt på både kort og lang afstand, så også læsebriller og briller med glidende overgang bliver overflødige. De fleste medlemmer af Sygeforsikringen ”danmark”, der lider af grå stær, har også mulighed for at få betalt en del af operationen på en privatklinik som EuroEyes. Alt efter hvilken gruppe man er tilmeldt, kan man få fra 9.000 til 19.500 kroner i tilskud til en linseoperation, der gør synet perfekt.

Hør mere i TV-Byen

Hos EuroEyes har man de seneste to år oplevet en stor stigning i antallet af øjenoperationer, der medfinansieres af ”danmark” eller sundhedsforsikringer. I dag behandler EuroEyes således over 50 procent flere grå-stær-patienter end for to år siden.

Du kan – gratis og uforpligtende – høre mere om mulighederne, når EuroEyes afholder infoaften i TV-Byen den 16. september fra klokken 19.00 til 21.00. Tilmelding skal ske på www.euroeyes.dk/infoaftener eller på tlf. 7027 4553.


Fakta: EuroEyes består af 23 klinikker i Danmark, Kina og Tyskland, som korrigerer synsfejl med linseudskiftning samt nyeste laserteknologi. Klinikkerne har behandlet over 300.000 patienter for alle grader af nærsynethed, langsynethed, bygningsfejl og grå stær. Desuden opereres stadig flere for alderssyn for at undgå brug af læsebriller. www.euroeyes.dk