Find vej: Forside » Artikler » Fortsat kortere ventetider for kræftpatienter i Region Hovedstaden

Fortsat kortere ventetider for kræftpatienter i Region Hovedstaden

Lagt på vores-læge.dk den 01-03-2014 af MedicMaster

Nye målinger viser, at Region Hovedstaden fortsætter den positive udvikling med at behandle kræftpatienter hurtigere.
Forbedrede resultater
Kræftpatienter drager nu fordel af en lang række initiativer, som regionen har iværksat for at nedsætte ventetiderne på behandling.

Ny undersøgelse
Det viser en undersøgelse af ventetiderne for 4. kvartal 2013, som Sundhedsstyrelsen har offentliggjort fredag d. 28/2 2014.

Store fremgange
Der er generelt sket markante forbedringer, men særlig positivt er det, at der indenfor bl.a. brystkræft og livmoderhalskræft er stor fremgang at spore. Netop på disse områder har der været særligt fokus på at forbedre ventetiderne.

Arbejde forude
- Det er selvfølgelig utroligt positivt, at vi bevæger os i den rigtige retning og er blevet endnu bedre til at tage af os de borgere, der bliver ramt af kræft. Når det er sagt, så er vi stadig opmærksomme på, at vi ikke er i mål endnu, og at vi stadig skal blive endnu bedre, siger Mette Abildgaard (K), formand for det særlige kræftudvalg i Region Hovedstaden.

Konkrete tiltag
Det er blandt andet udvidede antal operations- og ambulatorietider, mere personale og fokus på nøglepersoner for at undgå flaskehalse, der nu taler deres tydelige sprog i statistikkerne.

Særligt kræftudvalg
Regionsrådet har nedsat et særligt kræftudvalg, der skal følge udviklingen tæt.

Dygtige medarbejdere
- Det er vigtigt, at vi ikke mister fokus, bare fordi vi får en enkelt god måling eller to. Vi skal fortsat blive bedre og sikre, at vores borgere får den bedst mulige behandling, og det ved jeg, at vores dygtige personale på de enkelte afdelinger arbejder hårdt for hver dag, siger Mette Abildgaard.

Tal
Her er en oversigt over de mest fremgangsrige områder indenfor ventetider på kræftområder i 4. kvartal af 2013:

Tallene er udtryk for udviklingen i, hvor stor en procentdel af patienterne, der får behandling indenfor den fagligt anbefalede tidsramme.

Tidspunkt: 2. kvartal 2013 - 3. kvartal 2013 - 4. kvartal 2013

Brystkræft - kirurgi: 27 - 51 - 68

Hoved-halskræft – kirurgi: 41 - 70 - 73

Hoved-halskræft – stråle: 11 - 37 - 55

Blærekræft – medicinsk: 19 - 46 - 56

Livmoderhalskræft - kirurgi: 57 - 42 - 67

Nyrekræft - kirurgi: 43 - 51 - 59