Find vej: Forside » Artikler » Besøg af demensrejseholdet

Besøg af demensrejseholdet

Lagt på vores-læge.dk den 09-06-2016 af MedicMaster


Sundhedsstyrelsen inviterer igen kommuner til at få besøg af demensrejseholdetSundhedsstyrelsen har etableret et demensrejsehold, der består af faglige specialister, der skal undervise medarbejdere i plejen af beboere med demens på plejecentre, og vi søger nu om 6-9 indsatskommuner til at afprøve og evaluere anden runde af projektet.

Kommuner, der har et ønske om at forbedre plejen og omsorgen for mennesker med demens eller demenslignende symptomer, kan søge om at deltage i projektet. Projektet skal samtidig øge medarbejdernes arbejdsglæde og forbedre arbejdsmiljøet.

Demensrejseholdet vil arbejde med de enkelte plejecentre via et forløb, som strækker sig over ca. 16-20 uger. Der vil blive uddannet 6 -10 demensnøglepersoner på hvert af de deltagende plejecentre.

Som led i forløbet vil der blive arbejdet med at sikre, at indsatsen bliver implementeret og forankret i kommunerne efter projektets afslutning.

Undervisningen skal give deltagerne konkret viden og metoder til at håndtere hverdagens udfordringer i arbejdet med beboere med demens og demenslignende symptomer, samt styrke deres kompetencer i at analysere og reflektere i den demensrelaterede pleje. Indsatsen giver desuden medarbejderne værktøjer til at løfte kvaliteten i den omsorg og pleje, de yder til beboere med demens eller demenslignende symptomer.

Ansøgningsfristen er den 24. august 2016 kl. 12.00